Lelki otthon Pilis város szívében

Közösségünkről

"Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet Istentõl van; és mindaz, aki szeret, az Istentõl született, és ismeri Istent." 
- Olvasható a Szentírásban, János első levele 4. rész 7. versében, mely gyülekezetünk vezérigéje. Hisszük, hogy korunkban egyre égetőbb szükség van Isten szeretetére, és arra, hogy hitvalló keresztyénként világítsunk Krisztus tanítványaiként településünkön. 

Városunk, Pilis, Budapesttől 40 kilométerre dél-keletre található a Pesti sikság és a Monori-dombság találkozásánál. Nevéről sokaknak az azonos nevű hegység jut az eszébe. Az a reménységünk, hogy pilisi reformátusokként mi is valaki másra, azaz Krisztusra emlékeztetjük az embereket, aki ma is képes életeket átformálni, megújítani, célokat adni. A pilisi talaj homokos, száraz, ez lelki értelemben is megjelenik - azért fáradozunk, hogy településünkön megjelenjen az az Élő Víz, mely maga Jézus Krisztus, aki az életet, az éltető forrást jelenti korunk lelki sivatagában.

Bár gyülekezetünk első presbitériuma 1913-ban jött létre, templomunk csak 1997-ben, tornyunk 2004-ben készült el, továbbá karzatunk csak 2011-ben nyerte el végső formáját. Első saját lelkészünk Morva Ákos volt, aki 1999 és 2016 között vezette gyülekezetünket, amely Istennek hála, ez idő alatt megerősödött és önálló útra lépett. 2016 novembere óta Wisinger Dániel látja el a lelkipásztori feladatokat. Gyülekezetünkhöz 230 egyházfenntartó tartozik, istentiszteleteinken átlagosan 35-40 fő van jelen. 2014-ben iskolát alapítottunk, mely felnőttek számára biztosítja az érettségizés lehetőségét 3 éves képzési formában. Kb. 20 fő vállal valamilyen szolgálatot közösségünkben, legyen szó presbitériumról (12 fő), hittanoktatásról, egyéb szolgálati területről.